Ljajić penzionerima: Bez nervoze, ne pravite zalihe 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je je danas da će u nedelju, 22. marta, prvi put od uvođenja vanrednog stanja, za sve starije od 65 godina od 4 do 7 časova ujutru biti otvoreno više od 1.000 prodavnica širom Srbije.

„Molimo sve druge da ne dolaze, jer ovo je akcija koja je isključivo namenjena penzionerima i onima koji su stariji od 65 godina“, rekao je Ljajić posle sastanka sa predstavnicima trgovinskih lanaca u Vladi Srbije.

Ljajić je zamolio za razumevanje ukoliko bude nekih problema u sprovođenju te akcije. On je rekao da se nada da će biti robe za svakog ko dođe i istakao da nema potrebe da se stvara nervoza ili prave gužve pred radnjama.

Ljajić je naveo da će akcija biti nastavljena i narednih dana, ali će se razmotriti u kojoj formi, ali je istakao da im je „cilj da obezbede sve osnovne životne namirnice za najstarije sugrađane“.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da će sutra biti dovoljno otvorenih objekata i robe. Čadež je zamolio starije sugrađane da imaju u vidu da ovo rade prvi put i da su se proizvođači i trgovinski lanci potrudili da već od četiri ujutro police budu pune svega što im je potrebno.

„Nemaju razloga da prave zalihe. Ova akcija nije samo ove nedelje, biće redovna svake nedelje. Kupite onoliko koliko vam je potrebno, već za sedam dana moći ćete ponovo to isto da uradite“, poručio je Čadež.

On je poručio da ima dovoljno robe, i u radnjama, i u magacinima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari