LSV: Izgradnja puteva u Vojvodini nije prioritetna za 2019. 1Naplatna stanica Beograd Foto: Putevi Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da ni u 2019. godini neće početi izgradnja Fruškogorskog koridora, iako su predstavnici vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat.

Ta stranka smatra nedopustivim smanjenje od 20 odsto sredstava za kapitalni projekat, odnosno saobraćajnicu Ib reda „Novi Sad – Ruma“, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra.

Ovim postupkom opredeljena su samo sredstva za izradu dela projektno – tehničke dokumentacije, dok na nastavak radova na izgradnji predmetne deonice tek treba svoj red da sačekaju: završetak projektno – tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko – istražnih radova.

Sve ukazuje na to da se ponovo obmanjuju građani i građanke Vojvodine i opštine Irig, budući da je ovo put kojim dnevno prođe 12.000 vozila, isti put koji povezuje, preko Šapca i Loznice, Republiku Srbiju sa susednom Federacijom Bosne i Hercegovine.

Poređenja radi, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, procenjene vrednosti oko 250.000 evra – što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini, navodi se u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je uložila amandman na Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu kojim se traži povećanje sredstava, kako bi se radovi konačno pomerili sa nivoa praznih obećanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari