Mali: Ove sedmice onlajn revizija sporazuma Srbije sa MMF-om 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da će ove sedmice biti održana revizija sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), a glavne teme biće sprovođenje ekonomskih mera usled pandemije virusa korona, ali i investicioni program „Srbija 2025“.

„Reviziju sporazuma i sastanke sa misijom MMF-a ćemo održati onlajn. Treba da se pogleda stanje u budžetu, način na koji smo do sada sproveli mere usled pandemije virusa korona. Pokazali smo da smo ozbiljni, vodili smo računa o privrednicima, ali i o građanima“, rekao je Mali za TV Prva.

Dodao je da posle revizije sporazuma sa MMF-om očekuje još veće ubrzanje svih privrednih aktivnosti.

„Od izuzetnog je značaja što se Moravski koridor već gradi, krećemo u izgradnju i drugih brzih saobraćajnica. Počinjemo razgovore sa partnerima, a do kraja leta krećemo u masovnu izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji. Mi želimo već sutra da krenemo u sprovođenje, da bismo ispunili obećanje koje smo dali građanima“, rekao je Mali.

On je kazao da će treća, poslednja uplata minimalne zarade za zaposlene u firmama koje su se prijavile za državnu pomoć biti 7. jula.

Ministar je istakao da je zahvaljujući merama Vlade Srbije očuvana ekonomija, kao i da sa pravom Srbija želi da zadrži vodeću poziciju u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari