Mali: U nedelju finalna verzija zakona o lakšoj otplati kredita u švajcarcima 1Siniša Mali Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da bi u nedelju, 14. aprila trebalo da bude usaglašena finalna verzija zakona o lakšoj otplati kredita u švjacarskim francima čiji bi predlog Vlada trebalo da usvoji početkom sedmice, a potom da ga Skupština Srbije usvoji po hitnom postupku.

„Molim za još malo strpljenja, razgovori sa bankama i dužnicima se nastavljaju i biće nastavljeni u subotu sa ciljem da se završe u nedelju“, rekao je Mali novinarima.

On je istakao da razgovori o tom zakonu nisu jednostavni, da je u njih uključen veliki broj strana i da još uvek ima mnogo nepoznanica.

Mali, međutim, nije želeo da komentariše informacije koje su se već pojavile u medijima u vezi sa predloženim rešenjem.

„Ne bi bilo odgovorno da komentarišem te informacije jer su razgovori u toku. Ako mogu da izrazim svoj optimizam – na dobrom smo putu, ali ne bih želeo da budem taj koji će na bilo koji način uticati na dalji ishod razgovora“, kazao je ministar.

Mali je ponovio da je potrebno još dva dana strpljenja i izrazio nadu da će biti usaglašena verzija svih strana, i udruženja građana i banaka i države.

Na pitanje novinara da li država ima novca da preuzme na sebe deo duga, kako je najavljeno, Mali je kazao da će biti novca za tu namenu.

„Imaćemo novac koliko god bude trebalo. To će biti mnogo manje nego što se priča u medijima“, kazao je Mali.

On je naglasio da će se taj novac naći jer je projekcija u budžetu dobra i objasnio da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen rezultat koji je za 35 milijardi dinara bolji od planiranog.

„To nam daje optimizam za celu godinu, ali i mogućnost da pomognemo i u ovom slučaju zaduženih u švajcarskim francima“, kazao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari