Matejić: Elektromreža je uspešna kompanija 1

Elektromreža dočekuje jubilej kao uspešna kompanija, lider elektrenergetskog sektora u Srbiji i regionu, nismo na budžetu, a punimo ga, rekla je danas direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije (EMS) Jelena Matejić na obeležavanju šest decenija prenosa električne energije u Srbiji.

Ona je podsetila da je toliko prošlo od osnivanja prvog preduzeća za prenos – Elektroistoka, napominjući da je danas u nadležnosti EMS više od 10.000 kilometara dalekovoda i više od 40 postrojenja kojima se upravlja na najbolji mogući način.

Prema njenim rečima, nova vremena nametnula su potrebu da se sistem prenosa modernizuje, tako da su primenjena najsavremenija softverska i tehnička rešenja, uz saradnju sa fakultetima i institutima.

Prenosni sitem se tokom šest decenija suočavao sa brojnim izazovima, kao što je raspad dražave, sankcije i bombardovanje, ali je uvek imao isti prioritet – da radi u interesu Srbije i građana, naglasila je Matejić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Matejić: Elektromreža je uspešna kompanija”

  1. Ha ha elektromrezu bi i moja baba uspesno vodila. Neznam kako bi drugacije transportovali struju

    • A što ti misliš da si ta baba? Zašto omalovažavanje? Elektromreža može bolje da se vodi to je tačno. I to mnogo bolje! I to je do skoro i bilo ali …Ovo skoro je pre 2012.g.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.