Mihajlović i Kif: Britanske firme zainteresovane za poslovanje u Srbiji 1Foto: FoNet/MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom koji je kazao da su britanske firme zainteresovane za infrastrukturne projekte u Srbiji i da će Velika Britanija nastaviti da podržava Srbiju u unapređenju poslovnog okruženja.

Razgovarano je o saradnji dve zemlje u oblasti drumskog, železničkog i avio saobraćaja, kao i o nastavku saradnje u vezi sa unapređenjem pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

Tema sastanka je bila i predstojeća poseta Zorane Mihajlović Londonu, gde će se sastati sa zvaničnicima Velike Britanije, obići velika infrastrukturna gradilišta i potpisati više sporazuma.

„Poseta Velikoj Britaniji važna je za nastavak naše saradnje, jer ćemo potpisati više sporazuma u oblasti saobraćaja, pre svega Sporazum o drumskom saobraćaju, imati sastanke u resornim institucijama i obići neka od najvećih gradilišta u Londonu. Značajno je i što će Srbija i Velika Britanija uskoro dobiti i novi sporazum o vazdušnom saobraćaju“, rekla je Mihajlović.

Kif je istakao da će britanska ambasada u Beogradu nastaviti da podržava Vladu Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture u sprovođenju reformi koje su direktno doprinele boljem poslovnom okruženju i poziciji Srbije na listi Duing biznis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari