Mihajlović: Mnogo treba da se radi na poboljšanju plasmana Srbije na "Duing biznis" listi 1Zorana Mihajlović: Foto Fonet/Zoran Mrđa

Još mnogo treba da se radi na poboljšanju plasmana Srbije na listi „Duing biznis“ Svetske banke o uslovima poslovanja, ocenila je danas inistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

O tome je razgovarala s državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Srbije, Draganom Stevanovićem.
Rekla je da se Srbija na toj listi „takmiči s najboljim zemljama sveta“, kako je ocenila „prevashodno zahvaljujući reformi u građevinskim dozvolama, o čemu je Srbija na devetom mestu“.

„Ako smo mogli uspešno da sprovedemo reformu građevinskih dozvola, gde smo 2014. bili na 186. mestu, nema razloga da to ne učinimo i u drugim oblastima, kao što su otpočinjanje posla, upis prava svojine ili rešavanje stečaja“, rekla je ministarka.

Razgovarali suz i o tome koje propise je nepohodno izmeniti i uskladiti tako da se preporuke Svetske banke ispune, a procedura uprosti pri otpočinjanju posla i registraciji privrednih društava, piše u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je rekla da su planirane mere deo novog Akcionog plana za unapređenje plasmana Srbije na listi „Duing biznis“ koji sadrži „jasno definisane obaveze i zadatke svih nadležnih institucija“.

Ministarstvo privrede je, kako je saopšteno, spremno da preduzme sve neophodne korake utvrđene Programom za unapređenje plasmana Srbije na listi Svetske banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari