Mihajlović: Popodne još jedan let za Pariz po naše državljane 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da Vlada Srbije uz pomoć predsednika Republike intenzivno radi na vraćanju naših građana koji su zadržani na međunarodnim aerodromima u Evropi i svetu.

„Nije lako ni jednostavno, radi se 24 sata na tome. Pored naših građana koje smo dovezli sa aerodroma u Havani i Moskvi, sinoć je na Aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo i avion iz Dohe sa 140 putnika. U toku večeri sleteo je i avion iz Pariza sa 144 putnika i jednom bebom, dok je u toku noći doleteo avion iz Šangaja sa pomoći koju nam šalju naši kineski prijatelji. Hvala kineskom narodu, predsedniku Si Đinpingu i ambasadorki Čen Bo na svemu što čine za našu zemlju u ovom trenutku“, rekla je ona, a prenosi ministarstvo.

Mihajlovićeva je dodala da je za danas planiran još jedan humanitarni let za Šangaj, koji bi po planu trebalo da sleti nazad u Beograd u sredu u 13.30 časova.

„Za danas je, takođe, planiran još jedan let za Pariz, kojim bi nešto pre 10 sati uveče trebalo da se u zemlju vrati još naših građana. Činimo sve što možemo da obezbedimo kako humanitarni kargo, koji je jako važan u ovim trenucima, tako i svim našim ljudima da se vrate“, zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari