Mihajlović sa Ndegvom o završetku radova na Koridoru 10 1Foto: FoNet/ MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas u Grdeličkoj klisuri sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom, sa kojim je razgovarala o završetku Koridora 10, a potom su zajedno obišli deonice autoputa finansirane iz kredita Svetske banke.

Zorana Mihajlović je istakla da je Koridor 10 odličan primer saradnje države, Koridora Srbije, lokalne zajednice i međunarodnih partnera, prenelo je Ministarstvo.

„Koridor 10 je najvažniji infrastrukturni projekat za Vladu Srbije, a sa Svetskom bankom imamo dugogodišnje partnerstvo koje je na svakom projektu do sada pokazalo rezultat. Zbog toga mi je drago što smo danas zajedno ovde i što obilazimo deonicu dugu 5,7 kilometara koja je gotovo završena“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala i da je ukupna vrednost ugovorenih radova na južnom i istočnom kraku Koridora 10, koje je uz garancije Vlade finansirala Svetska banka, 204 miliona evra.

Stiven Ndegva rekao je da je zadovoljan jer izgradnja autoputa znači i ekonomsku korist za meštane ovog kraja, kako tokom gradnje koridora, tako i u budućnosti, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari