Mihajlović: Saradnjom sa USAID ostvareni odlični rezultati 1Foto: FoNet

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je danas u oproštajnu posetu Azu al Abd, direktorku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i naglasila da su u prethodnih nekoliko godina u zajedničkim projektima ostvareni odlični rezultati.

Reformom i uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola broj aktivnih gradilišta se povećava iz godine u godinu, danas ih je više od 28.000, a broj izdatih građevinskih dozvola povećan je za 14,4 odsto u prvom kvartalu 2018. u odnosu na isti period 2017. godine, istakla je Mihajlović.

Ona je ocenila i da je zajednička saradnja njenog ministarstva i USAID doprinela da Srbija od 2015. godine do 2018. godine na Duing biznis listi Svetske banke sa 91.mesta napreduje na 43. mesto, dok je u oblasti izdavanja građevinskih dozvola napredovala za neverovatnih 176 mesta, odnosno sa 186. na 10. mesto Duing biznis liste.

Žao mi je što se Vaš mandat završava, ali verujem da ćemo isa Vašim naslednikom nastaviti dobru saradnju koju smo razvili sa Vama, rekla je Mihajlović. Aza al Abd zahvalila je potpredsednici Vlade na odličnoj saradnji, istakavši da su zahvaljujući njenom iskustvu i liderstvu napravljeni ogromni pomaci u oblasti građevinarstva, navodi se u saopštenju Ministarstva. „USAID ћeli da nastavi saradnju sa vašim ministarstvom. Zainteresovani smo za programe koji će unaprediti inspekcijski sektor u Srbiji, kao i za unapređenje javno-privatnog dijaloga i partnerstva“, rekla je Aza al Abd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari