Mihajlović: Tražila sam da i lekari mogu da kupe povoljne stanove 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem radove na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u ovom gradu.

Mihajlović je izjavila da je ovaj projekat od velikog značaja za državu i da je ministarstvo na čijem je čelu uputilo molbu Komisiji Vlade Srbije da se projekat proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.

“Želimo da omogućimo i zdravstvenim i prosvetnim radnicima da mogu da kupe ove stanove. To je još jedan način da se odužimo pre svega zdravstvenim radnicima zbog svega što su učinili i čine za vreme epidemije korona virusa. Ovaj projekat je veoma važan za naš privredni razvoj, građevinarstvo nije stalo u vreme krize i doprineće bržem privrednom razvoju i rastu BDP-a”, rekla je ona.

Mihajlović je zajedno sa gradonačelnikom Vučevićem prethodno danas obišla i završne radove na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd – Novi Sad, i istakla da će taj nadvožnjak, vredan 500 miliona dinara, povezati građane Kaća sa industrijskom zonom i naseljem Šangaj.

“Uložili smo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu u Novom Sadu. Imamo odličnu saradnju sa gradom i nastavićemo da radimo zajedno na dobrobit građana”, rekla je ona.

Mihajlović: Tražila sam da i lekari mogu da kupe povoljne stanove 2
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Miloš Vučević rekao je da Novi Sad dobija jedno od najlepših naselja u kojem će propadnici službi bezbednosti imati odlične uslove za život.

“U Novom Sadu se nikad više nije ulagalo. Srećan sam i što je Vlada Srbije juče proglasila izgradnju novog mosta u Novom Sadu i obilaznice projektom od nacionalnog značaja. To je od izuzetne važnosti za naš grad”, rekao je on.

Nebojša Šurlan, direktor Građevinske direkcije Srbije, izjavio je da se u prvoj fazi završava 547 stanova u Novom Sadu i da su u ovoj godini raspisana još četiri tendera.

“Prošle godine započeli smo izgradnju 1.530 stanova, ove godine raspisano je 16 tendera za 4.300 stanova i ostaje nam još Niš sa 2.200 stanova, čija izgradnja će započeti sledeće godine”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari