Milan Božović: Taksistima dat signal da zatvore grad i traže gašenje CarGo 1Foto: Lj. Bukvić

Stručnjak za bezbednost saobraćaja Milan Božović ocenio je danas da protest taksista u Beogradu ima pozadinu jer im je „neko dao podršku da zatvore ulice“ i da će, ukoliko ostvare svoj cilj, a to je gašenje CarGo aplikacije, pokazati da su jači od institucija.

„Sve vlasti su se bojale protesta i štrajkova taksista, jer nije postojala alternativa za gradjane. Ovo je prelomna godina, jer gradjani prvi put imaju alternativu i to nije taksi već CarGo“, rekao je Božović za TV Prva.

Božović, koji je i bivši direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, istakao je da će, ukoliko taksisti nastave sa blokadom ulica, pokazati da su „jači od svih ostalih i da će sve drugo što budu poželeli morati da bude ostvareno“.

„Onog trenutka kad zatvorite ulicu ili raskrsnicu u Beogradu, pokazujete bezobrzirnost prema svom okruženju, nije vas briga što će zbog toga da trpi trudnica, staro iznemoglo lice ili neki bolesnik. Vas to ne interesuje, vi pokazujete da ste gazda na svojoj teritoriji“, kazao je on.

On je dodao da taksisti ne mogu da, pošto nisu prvi i jedini u svom poslu, „maltretiraju sve oko sebe“.

„Suprotno bilo kakvoj logici organizovanja transporta, ne smete smetati ostalim učesnicima u saobraćaju, odraziće se loše, pojaviće se gužve. Ako želite da štrajkujete morate da održite minimum prevoza, ne smete da smetate ostalim gradjanima“, ocenio je Božović i dodao da se takvim blokadama stvara nervoza koja nije dobra i koja može da dovede do posledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari