Ministar Momirović u Zaječaru: Prijatni odgovori na „neprijatno pitanje“ 1Foto: Glas Zaječara

Na pitanje novinarke o završetku radova na pruzi Zaječar – Niš, koji su stigli do Knjaževca, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je kazao da do juna se očekuje kraj radova. Ničić najavio i probijanje bulevara Zorana Đinđića kao i sređivanje ulice Nikole Pašića.

Pitanje novinarke o izgradnji pruge delovalo je kao naručeno, imajući u vidu da se ministar pre svega zahvalio na „vrlo neprijatnom“ pitanju, a onda izneo veoma prijatne vesti o skorom završetku.

„Hvala vam na tom neprijatnom pitanju, biću potpuno otvoren. Jedno od prvih pitanja kada sam stupio na ovu dužnost i kada sam pogledao projekte bila je ta pruga, Niš-Zaječar. Prvi novembar je bio rok kada je trebalo da se završi. To uopšte nije mala pruga, to je strateška pruga, i za nas jako značajna. Pre svega zbog kargo saobraćaja, ali nadamo se da će se pokrenuti i putnički saobraćaj. Puno smo radili na tome da bismo rešili objektivne probleme. Ne mogu sada zaista nikoga da okrivim, a da budem potpuno objektivan, ne mogu baš ni da gledam blagonaklono što se toliko kasni. Mi očekujemo da ćemo u junu uspeti da završimo tu prugu, jer da sada ne širim šta su konkretni problemi, problemi nisu mali, dobrim delom su objektivni, ali svakako ima i određenog nivoa neažurnosti. Sada se radovi izvode, dugo su stajali i očekujem da će do juna biti završeni. To je 108 kilometara, ozbiljna pruga, pokriva dosta kargo saobraćaja, koji je nama strateški značajan, tako da eto, pitanje je neprijatno, ali ovo je odgovor“. – kazao je Momirović.

Na lepe vesti o železnici nadovezao se i gradonačelnik sa takođe lepim vestima o rešavanju problema sa železnicom i probijanju ulice.

„Ali ima jedna lepa dopuna kad smo se dotakli železnice. Mi smo danas razgovarali o konačnom rešenju imovinskih odnosa sa železnicom oko Bulevara Zorana Đinđića i dogovorili smo i ministar će lično pomoći da rešimo taj problem da konačno uđemo u realizaciju projekta probijanja ulice Bulevara Zorana Đinđića, znači od onoga dokle je završeno od železničke stanice, pa sve do raskrsnice kod silosa bivšeg Žitoprometa. Video je ministar o čemu se radi, nema tu nikakvih ozbiljnijih problema, sve što nije bilo dobro je bolje. Danas je to izuzetno bitno, kao što je bitan i projekat mosta koji povezuje Kotlujevac i Ključ i mislimo da je rešenje ulice Vasilija Đurovića Žarkog i mislim da će nam tu i direktor Drobnjak pomoći isto tako da krenemo što pre u realizaciju, bez obzira na jedan problem koji se tu nalazi oko nerešenih imovinskih odnosa oko jedne kuće i oko toga će nam ministarstvo pomoći, da se sa čovekom dogovorimo i da tu žilu kucavicu Kotlujevca i ovu ulicu Bulevar Zorana Đinđića sredimo sa time što uređujemo sada. Ja ne znam da li sam vam ovo rekao ali videli ste na onom projektu da kompletno ulicu od dva brata, tu gde je stala pa do nadvožnjaka Nikole Pašića uređujemo. Pa neka neko misli da je ovo izborna kampanja, bitno je da će to ostati ovom gradu i građanima, i 20 i 30 i 50 godina kada više nas ne bude bilo ovde“. – zaključio je Ničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari