Ministarstvo pozvalo ugostitelje da se prijave za realizaciju programa vaučera 1Foto (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije pozvalo je zainteresovane ugostitelje da se prijave za realizaciju programa vaučera za 2021. godinu i najavilo da će prva lista ugostiteljskih objekata u kojima je moguće iskoristiti državne vaučere biti objavljen najkasnije do 31. decembra.

Podseća se da je naredna godina sedma za redom kako se preko besplatnih vaučera realizuje Uredba o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije, a ugostitelji se mogu prijavljivati tokom čitavog perioda trajanja akcije šeme dodele vaučera.

Usluge smeštaju mogu pružiti preduzetnici, privredna društva, druga pravna lica i fizička lica, kao i zdravstvene ustanove koji te usluge pružaju u skladu sa zakonom a evidentirani su u centralnom sistemu – E-turista, objavljeno je na saju Ministarstva.

Vaučerom se ne može plaćati usluga ishrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse, odnosno drugih dažbina.

Prijavljivanje gradjana za vaučere, od najmanje pet besplatnih noćenja u prijavljenim objektima, trajaće od 1. januara do 15. oktobra 2021. godine, a vaučeri se mogu koristiti zaključno sa 20. novembrom sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari