Mondoloni: Čekam Vulinov odgovor o problemu francuske firme "Trigano" 1Foto: Vikipedija

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni izjavio je danas u Kragujevcu da 15 dana čeka na odgovor ministra odbrane Aleksandra Vulina na pismo koje mu je poslao zbog problema francuske firme „Trigano“ pri kupovini zemljišta, čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Srbije.

Mondoloni je napomenuo da bi, ako ne reši problem u Kragujevcu, ta kompanija mogla da se razvija i na drugom mestu, prenosi portal InfoKG.

On je naveo da je kompanija „Trigano“ pre nekoliko godina u Kragujevcu kupila nekadašnju „Zastavu INPRO“, proizvođača prikolica, i zaposlila 220 ljudi.

Kako je ukazao, zainteresovana je da se razvija, ali ima problem s kupovinom zemljišta.

„Ili će se to preduzeće razvijati i otvarati nova radna mesta, ili bi moglo da odluči, u slučaju da se ne pronađe rešenje, da se razvija na nekom drugom mestu, u inostranstvu“, rekao je Mondoloni predstavnicima Kragujevca.

On je u okviru meseca Frankofonije posetio Kragujevac i sa čelnicima grada razgovarao je o saradnji dve zemlje na svim nivoima, s naglaskom na odnose uspostavljene sa Gradom.

Mondoloni, direktor Francuskog instituta i Srbiji Žan Batist Kizen i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić potpisali su Konvenciju o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja i partnerstvu u domenu urbanog i održivog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari