Nastavak generalnog štrajka u Fijat plastiku 1Foto: Z. Mišić

Od jutros je nastavljen generalni štrajk u kragujevačkom Fijat plastiku. Iako su u toku pregovori štrajkača sa poslovodstvom komanije Fjat (do sada su održana dva kruga razgovora) za sada nije postignut nikakav dogovor između ove dve strane jer menadžment firme odbija da u proizvodne pogone Fijat plastika vrati mašine koje su izmestili tokom štrajka.

Članovi Štrajkačkog odbora, psole razgovora sa poslovodstvom Fijata, juče, u četvrtak, 9. septembra čuli su se i sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević, koja je trebala da prisustvuje razgovorima sa menadžmentom ali je zbog državnih obaveza bila sprečena.

– Ona je aktivno uključena u pregovore i mi smo od nje zahtevali da pošalje nadležne republičke insprekcije i organe koji bi se na licu mesta u Kragujevcu uverili kako Fijat palstik krši zakone države Srbije, kaže za „Danas” Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora Fijat plastika.

Inače, pregovori štrajkača i menadžmenta Kompanije Fijat odvijaju se uz posredovanje miritelja iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova koji su narednu rundu zakazali za 21. septembar sa poslovodstvom a 23. septembra sa štrajkačima koji zahtevaju još od februara da im se varte mašine u njihove pogone, kao i da im se regres za godišnji odmor vrati na nivo od prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari