Nedelja štednje od 29. oktobra do 2. novembra 1Foto: Bojan Cvejić

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da će od 29. oktobra do 2. novembra obeležiti Svetsku nedelju štednje programima finansijske edukacije.

Pored posete Centru za posetioce Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra 12, uz stručno vođenje zaposlenih kroz stalnu postavku i tematske izložbe, planirano je održavanje različitih aktivnosti iz oblasti finansijske edukacije za mlade. Biće realizovane radionice „Moj budžet i ja“, „Dinar naš novac“ i „Znamenite ličnosti na opticajnim novčanicama“, kao i turnir u edukativnoj igri „Finansije za kasnije“, navodi se u saopštenju.

U okviru posete izložbenom prostoru Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra 12, predviđeno je stručno predstavljanje osnovne izložbene postavke „Novac na tlu Srbije od najranije pojave do danas“, na kojoj su hronološki predstavljeni odabrani primerci iz numizmatičke zbirke NBS. Posetioci će imati priliku da vide i izložbu „Kovani novac Srbije“ o procesu izrade kovanog novca od idejnog rešenja do realizacije i „Falsifikati“ o obeležjima zaštite novčanica dinara, evra i dolara od falsifikovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari