Nestrpljenje koči štednju u Srbiji 1

Iako bankarska pozajmica uvek predstavlja mnogo skuplje rešenje od finansiranja neke kupovine sopstvenim novcem ili ušteđevinom, činjenica je da se građani u Srbiji i dalje mnogo lakše opredeljuju za uzimanje kredita…

… nego za onu drugu kalkulaciju kod koje bi deo svog novca svakoga meseca odvajali po strani i kasnije iz tog fonda finansirali svoje potrebe.

Veliki udeo u svemu tome svakako ima naše nestrpljenje, odnosno želja da što pre dobijemo ili kupimo nešto, pa da tek onda otplaćujemo, umesto da je pristup obrnut – odnosno da prvo dovoljno uštedimo, pa tek onda da to i kupimo.

– Kod štednje je važno strpljenje, kao i stalna posvećenost takvom načinu upravljanja novcem. Na kraju sve to sevišestruko isplati, jer kada svoju potrošnju finansirate iz sopstvene štednje nema plaćanja kamate i sama kupovina vas izađe mnogo povoljnije. Osim toga, štednjom u banci svoj „zlatni“ fond možete dodatno da uvećate, a sve zahvaljujući kamati koju banke plaćaju na sredstva koja čuvate kod njih – ističe Nemanja Tomić, direktor Sektora za bankarste usluge ProCredit banke.

– Kada smo u ProCredit banci uvodili neke od najnovijih modela štednje, mi smo upravo vodili računa o tome kako da građanima ponudimo uslugu koja će ih dodatno stimulisati da štede, kao i da to što jednostavnije redovno rade. Zbog toga smo u svoju ponudu uveli Fleksi štednju koja uz atraktivnu kamatnu stopu i visok nivo sigurnosti, štedišama omogućava i izuzetnu fleksibilnost kada je reč o upravljanju i korišćenju sredstava koja su kod nas oročili – objašnjava Tomić.

Velika prednost Fleksi štednje u ProCredit banci je u tome što građani na svoj štedni račun tokom oročenja mogu slobodno da dodaju, ali i da sa njega podižu svoj novac u svakom momentu, bez ikakvih ograničenja.Veoma je zanimljivo i to da sredstvima na Fleksi računu štediše mogu da upravljaju i elektronski, odnosno preko usluge internet bankarstva, kao i da svoja oročena sredstva podižu sa štednog računa u bilo koje doba dana i to na eurskim bankomatima u svakoj Zoni 24/7 ProCredit banke.

– Takva sloboda, dostupnost i fleksibilnost su zaista jedinstveni na domaćem tržištu, a u kombinaciji sa atraktivnom kamatnom stopom predstavljaju oblik štednje za koji se sve više građana u Srbiji opredeljuje – poručuje Nemanja Tomić, direktor Sektora za bankarste usluge ProCredit banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari