Nikolić predložio da se 400 miliona preusmeri na naselja koja imaju problem sa kišom 1Radomir Nikolić drugi Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić predložio je danas da sredstva od oko 400 miliona dinara koja su bila opredeljena za asfaltiranje i revitalizaciju puteva u celom Kragujevcu, ove godine budu preusmerena na prigradska naselja koja su u junu imala najviše problema zbog kiše.

„Razgovarali smo o tome da sve ovo što smo izdvojili za sređivanje puteva i infrastrаstrkture u toku ove godine, to je negde oko 400 miliona, prvo bude raspoređeno upravo tu gde smo imali najveće probleme u zadnjih mesec dana, jer ovaj narod više ne može da živi u ovim uslovima. Nakon svake kiše se sve više ljudi plaše“, rekao je Nikolić novinarima posle sinoćne sednice Štaba za vanredne situacije.

Kako prenosi sajt gradske uprave Kragujevca, Nikolić je rekao da je planirano da inženjeri javnih preduzeća odmah krenu sa projektovanjem u vezi sa hitnim asfaltiranjem, proširenjem kišne kanalizacije ili instaliranjem nove.

U jučerašnjem nevremenu najugroženija su bila naselja Grošnica, Ždraljica, Beloševac, Ilićevo, Erdeč i Veliko Polje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari