Nova mobilna aplikacija Er Srbije 1(Ilustracija) Foto: Er Srbija / promo

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila je da od danas putnici mogu da preuzmu njenu novu mobilnu aplikaciju, koja će im omogućiti da se uz pomoć mobilnih telefona prijave na let (ček in), skeniraju pasoš, preuzimu karte za ukrcavanje, te njeno čuvanje u Wallet aplikaciji.

Aplikacija će omogućiti i registracija putem i-mejla, fejsbuka i gugla, podešavanje analitike i vrste poruka koje žele da primaju, kao i mogućnost bezbednog čuvanja putnih dokumenata, navedeno je u saopštenju.

Aplikacija, veličine 16 MB, trenutno je u prvoj fazi razvoja, odnosno beta verziji, i dostupna je putem Gugl plej stora za Android telefone.

Kako je istaknuto, posebna prednost nove mobilne aplikacije Er Srbije jeste što omogućava putnicima da se bezbedno i bez fizičkog kontakta prijave na let do željene destinacije za samo nekoliko minuta, čuvajući pritom kartu za ukrcavanje kako bi im uvek bila pri ruci.

U ovoj inicijalnoj verziji, sedišta će biti dodeljivana nasumično.

Putnici imaju mogućnost da rezervišu sedište putem airserbia.com u sekciji  Moja rezervacija , pre počinjanja postupka prijave na let.

„Raduje nas što je, u vreme kada se dešavaju dinamične promene prioriteta putnika po pitanju beskontaktne kupovine, naš tim uspeo da načini važan razvojni korak u digitalizaciji poslovanja Er Srbije koji će značajno poboljšati sveukupno iskustvo putnika“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Naveo je da je u razvoju mobilne aplikacije primenjen agilni pristup postepenog dodavanja funkcionalnosti, što omogućava odgovor na povratne informacije korisnika.

Očekuje se da će iOS verzija aplikacije postati dostupna na iOS App storu uskoro.

U kasnijim fazama razvoja, putnici će aplikaciju moći da koriste za pretragu letova, rezervaciju i kupovinu karata, kupovistatusu leta kao što su promena vremena poletanja ili sletanja, promena izlaza za ukrcavanje i slično.

Aplikacija će takođe pružati mogućnost izbora željene destinacije, informacije o cenama, promotivne akcije, kao i niz drugih pogodnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari