Izvršni direktor za strategiju i razvoj Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da će najkasnije do sredine juna biti uplaćeno svih 646 miliona evra za kupovinu Telekoma Srpske. Ćulibrk je novinarima u Banjaluci rekao da je novac obezbeđen i da će biti uplaćen na račun Vlade Republike Srpske između 4.

Izvršni direktor za strategiju i razvoj Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je da će najkasnije do sredine juna biti uplaćeno svih 646 miliona evra za kupovinu Telekoma Srpske. Ćulibrk je novinarima u Banjaluci rekao da je novac obezbeđen i da će biti uplaćen na račun Vlade Republike Srpske između 4. i 8. juna.
Skupština akcionara usvojila je novi statut kompanije čime je ispunjen i poslednji uslov da Telekom Srbija uplati 646 miliona evra za kupovinu 65 odsto državnog kapitala Telekoma Srpske. Skupština akcionara Telekoma Srpske usvojila je i odluku o raspodeli 78,4 miliona konvertibilnih maraka dobiti iz prošle godine, prema kojoj će do 11. juna na ime dividende akcionarima biti isplaćeno 50 miliona KM.
Prema toj odluci, za donacije će biti isplaćeno 4,4 miliona KM, za zakonske rezerve 3,9 miliona KM i za pokriće gubitaka iz prethodnih godina 19,7 miliona KM. Skupština nije prihvatila zahtev Sindikata Telekoma Srpske da radnicima bude isplaćeno 4,3 miliona po osnovu učešća u ostvarivanju dobiti i uspešnog poslovanja kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari