Novinar može da se zaposli u klanici u Inđiji 1

Nakon prestanka sa izlaženjem nedeljnika „Novine Vranjske“, Goran M. Antić (58) prijavio se kao nezaposleno lice na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) filijale za Pčinjski okrug u Vranju.

Posle devet meseci usledio je poziv da se javi službi jer mu je „obezbeđen posao“.

– Bio sam iznenađen kada mi je predočeno da mogu odmah da počnem da radim kao pomoćnik mesara u jednoj klanici u Inđiji sa platom od 30.000 dinara. Rečeno mi je da bih radio u hladnjači na kačenju sirovog mesa. Bio sam u šoku ovakvom ponudom jer sam do sada meso sekao samo za vreme obroka – prepričava za Danas svoje iskustvo Antić, koji je kao novinar u redakciji nedeljnika Vranjske proveo skoro četvrt veka od prvog broja, pa sve do prestanka izlaženja lista krajem 2017. godine.

Novinar nije bio spreman da prihvati ovu ponudu kako zbog „nestručnosti da obavlja ovaj posao tako i zbog toga što mu je supruga zaposlena u Vranju, gradu u kome živi od rođenja“.

– Za zaradu od 30.000 dinara i pod uslovom da sam prihvatio posao u klanici u Inđiji, koliko bi trebalo da plaćam stan i hranu, a koliko bi mi od moje zarade ostalo za život. Bio sam stvarno iznenađen ovom nesvakidašnjom ponudom za rešavanje moje egzistencije. Ne verujem da je neko od novinara do sada dobio ovakav posao, a toliko medija u Srbiji je ugašeno – navodi Antić.

Među novinarima u Vranju ovakav potez NSZ se tumači u najmanju ruku kao „poniženje za profesiju“, obzirom da se radi o nagrađivanom novinaru sa iskustvom koji slovi za vrsnog profesionalca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari