Novom Paležu pola miliona dinara za feljton i knjigu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Skupština opštine Obrenovac odobrila je finansijski projekat listu Novi Palež iako iza toga medija stoje pokretači mesečnika Palež, izbrisanog iz registra medija Agencije za privredne registre i koji je punih sedam godina kao nelegalan medij isisavao pare iz budžeta opštine i javnih komunalnih preduzeća, kažu za Danas u Savezu za Obrenovac.

U tom savezu ističu da je 27. jula predsednik Veća gradske skupštine Obrenovac doneo odluku da se Vesni Joksimović, PR Agenciji za izdavaštvo i marketing Palež štampa Obrenovac, dodele sredstva u iznosu od 500.000 dinara za sufinansiranje projekta „Od Gudurića do Čučkovića“ koji će se realizovati putem lista Novi Palež.

– Problem je u tome što je Joksimovićeva kao predstavnica Agencije za izdavaštvo i marketing Palež štampa učestvovala na brojnim konkursima za dodelu novčanih sredstava opštine i javnih komunalnih preduzeća u Obrenovcu, koja su odobrena listu Palež u periodu kada je taj mesečni tabloid izlazio potpuno nelegalno, jer je njegov izdavač bio izbrisan iz registra udruženja građana. To je automatski značilo da Palež, shodno aktuelnim zakonskim rešenjima, ne može da postoji. Glavni i odgovorni urednik tog lista koji je u međuvremenu i izbrisan iz registra medija je suprug Joksimovićeve, Momčilo. Obzirom da smo nedavno na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama došli do podataka o načinu finansiranja navedenog medija, upozorili smo javnost i nadležne da su u pitanju takozvani simulovani pravni poslovi grupe lica, sračunati sa ciljem nanošenja direktne štete po budžet opštine Obrenovac. Naime, Joksimovića udruženja i medije koje je registrovao kao zastupnik i osnivač, kao i njegovu suprugu Vesnu te PR Agenciju „Palež štampa“, kao formalnog učesnika na konkursima za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, zakon prepoznaje kao povezana lica. Sada se postavlja pitanje zbog čega opština Obrenovac nastavlja saradnju sa ljudima koji su punih sedam godina isisavali na nelegalan način novac iz njenog i budžeta komunalnih preduzeća – navode u Savezu za Obrenovac.

U tom savezu postavljaju pitanje otkud nadležnima u opštini ideja da nastave poslovnu saradnju sa istom agencijom koja je punih sedam godina kršila zakone Srbije i isisavala novac građana Obrenovca za potrebe svog nelegalnog i na kraju iz registra izbrisanog lista Palež.

– Istoj ekipi koja je stajala iza Paleža i na osnovu medijskih projekata inkasirala najmanje sedam miliona dinara, opština sada ponovo daje novac ali sada za potrebe lista Novi Palež. Potpuno skandalozno i definitivno protiv interesa građana Obrenovca – ističu u Savezu za Obrenovac.

Inače, list Novi Palež, koji je registrovan u Agenciji za privredne registre obavezao se da će na svojim stranicama u okviru feljtona predstaviti rad svih dosadašnjih predsednika opštine Obrenovac, uključujući i aktuelnog, Miroslava Čučkovića a kasnije će ti tekstovi biti pretočeni u knjigu.

Povodom ovog slučaja juče smo pokušali da kontaktiramo i Miroslava Čučkovića, predsednika opštine Obrenovac ali nam se on nije javljao na telefon niti odgovarao na SMS poruke koje smo mu poslali.

Tajna je u partijskoj knjižici

Danas je nedavno pisao da su obrenovačka opština i javna komunalna preduzeća punih sedam godina odobravala medijske projekte nelegalnom mesečniku Palež Momčila Joksimovića, bliskog vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. List Palež koji je u međuvremenu i izbrisan iz registra medija a poznat je po negativnom izveštavanju o političkim protivnicima aktuelne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari