Očekujemo veliki povratak na tržišta Turske, Egipta i Tunisa 1

Ove godine se očekuje veliki povratak na tržište destinacija kao što su Turska, Egipat i Tunis, koje su bile u velikom padu prethodnih godina, zbog poznatih problema.

Mislim da će to najviše osetiti Grčka koja kod nas godinama drži primat – kaže za Danas direktor agencije Odeon World Travel Mirko Bauk.

Prodaja letnjih aranžmana, u njihovoj agenciji, krenula je, kako kaže, od Nove godine, jer među putnicima vlada veliko interesovanje za rani buking kada su popusti i najveći. Osim pomenutih destinacija veliko interesovanje vlada i za Italiju i Španiju, preciznije za destinacije poput Sicilije, Sardinije, Kalabrije, Majorke, Kosta Dorade i Kosta Brave.

– Za letovališta u Crnoj Gori i Hrvatskoj, rezervacije kreću nešto kasnije, tako da u ovom trenutku ne možemo reći kakva će biti sezona – ističe naš sagovornik i dodaje da još uvek mali broj stanovnika u Srbiji može sebi da priušti letovanje, tek njih 10 do 15 odsto.

Bauk ističe da je buking uveliko krenuo, i rani buking je i obeležilo povećanje prodaje letnjih aranžmana u ovom periodu. Procenjuje, takođe, da je sudeći prema prvim pokazateljima i bukinzima realno očekivati blagi rast prodaje.

Na pitanje da li je Grčka i dalje izbor broj 1. za turiste iz Srbije, direktor Odeona kaže da je to i dalje vodeća destinacija, pre svega kontinentalni deo Grčke, a od čarter destinacija su najtraženija ostrva Krf, Krit, Rodos, Skijatos, Samos i Zakintos.

– Svake godine turistička agencija Odeon World Travel oplemeni svoju ponudu nekom novom destinacijom. Ove godine organizujemo direktan čarter let za Sardiniju, kao i za Siciliju, gde smo pored čartera za Palermo postavili i čarter za Kataniju. Sardinija je dugo bila zaštićena od posledica masovnog turizma, a samim tim je i sačuvala prirodne lepote zbog kojih je danas toliko omiljena destinacija turista. Duge peščane plaže, bujna mediteranska vegetacija, kristalno čisto more, romantične uvale i brojni kulturno-istorijski spomenici će vas uveriti da je Sardinija letnja destinacija na koju ćete poželeti da se vratite – tvrdi Bauk.

Turistička agencija Odeon World Travel je za predstojeće leto pripremila do sada najveću ponudu letnjih aranžmana – direktne čarter letove za najpoželjnije letnje destinacije u Turskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji, Egiptu i Tunisu. U ponudi su i daleke destinacije poput Izraela, Indije, Šri Lanke, Kube, a, kako kaže, nisu zaboravili ni ljubitelje velnesa, tako da i za ove aranžmane odobravaju popuste koji će biti aktuelni i nakon Sajma turizma, tačnije do kraja februara.

U ponudi i evropski gradovi

– Kao i svake godine, za vreme Sajma turizma, agencija Odeon World Travel pored redovnih first minute ponuda, odobrava svojim putnicima dodatni sajamski popust do 10 odsto. Pored aktuelnih letnjih destinacija potencijalnim korisnicima naših usluga obezbedili smo i specijalne ponude za prolećne programe vezane za obilaske gradova i regija Evrope. U ponudi su Madrid, Istanbul, Sankt Petersburg i Moskva, Valensija, Andaluzija, Pulja – ističe Bauk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari