Ognjenović: Potpisali smo sa kompanijom Don Don ugovor o zakupu 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara kazao je danas da ne postoji nikakav ugovor između grada Zaječara i firme „Don Don“.

Bivši gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović tvrdi da je ugovor potpisan, dok Milan Todorović generalni direktor preduzeća „Žitopek“ Niš kaže da je ugovor potpisan sa gradom, ali da je nakon tri mesece raskinut, prenosi Glas Zaječara.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, u ime Grada Zaječara, i vlasnik trgovinskog lanca „Tekijanka“ iz Kladova Živojin Bolbotinović, potpisali su juče kupoprodajni ugovor o prostoru veličine oko dva hektara, na mestu bivšeg Grafičkog preduzeća.

Međutim, 21. aprila 2017. godine u Gradskoj upravi potpisan ugovor o otvaranju proizvodnog pogona Privrednog društva za proizvodnju hleba i peciva „Don Don“ DOO Novi Beograd u Zaječaru koji je u ime grada Zaječara potpisao Velimir Ognjenović tadašnji predsednik Privremenog organa grada Zaječara, a u ime „Don Don“ kompanije Milan Todorović generalni direktor preduzeća „Žitopek“ Niš.

Boško Ničić kazao je danas da ne postoji nikakav ugovor između grada Zaječara i firme „Don Don“.

„Te lažne priče koje neko izmišlja i drži papire ispred sebe ne postoje u dokumentaciji grada. Ugovor ne postoji. Videli ste da je juče bio notar, i da na placu nema tereta“. – kazao je gradonačelnik Zaječara za portal Glas Zaječara.

Velimir Ognjenović kaže da je on potpisao ugovor sa kompanijom „Don Don“, ali ne o prodaji placa već o zakupu.

„Potpisali smo sa kompanijom Don Don ugovor o zakupu, sa ciljem da se otvori proizvodnja i da se zaposle ljudi. Dogovor je bio da se zaposle 40 građana, a u kasnijem periodu još toliko.

Na privremenom organu doneti su uslovi pod kojim će se potpisati ugovor o zakupu. Dokaz je snimak na diktafonu jer kada je privremeni organ donosio odluke sve je snimano na tom uređaju. Možete pitati slobodno Stefana Zankova i Saša Ivanović koji su bili članovi privremenog organa.“– kazao je Velimir Ognjenović, za portal Glas Zaječara.

Milan Todorović generalni direktor preduzeća „Žitopek“ Niš, kaže da su oni sa gradom potpisali ugovor, ali da je nakon dva ili tri meseca poništen.

„Potpisali smo ugovor sa gradom o zakupu dela hale nekadašnjeg grafičkog preduzeća. Planirali smo da uložimo oko 300.000 evra u proizvodnju, ali zbog promene poslovne politike i otvaranja pogona u Žitoprometu, tri meseca od potpisivanja ugovora, ugovor je raskinut“– kazao je Todorović za portal Glas Zaječara.

Da li ima ili nema ugovora, sada nije toliko bitno, važno je da se otvaraju radna mesta, i da ljudi mogu da zarade. Prostom računicom dolazi se do zaključka da je cena kvadratnog metra u ovoj transakciji iznosila 2000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari