Ogromno interesovanje za proizvodima pirotskog Tigra na Sajmu u Dizeldorfu 1Foto: arhiva Tigra

Sajam je najzanačajniji evropski događaj ovog tipa, na kome učestvuje 2500 izlagača iz 65 zemalja, sa 80 hiljada posetilaca iz 150 zemalja sveta.

U saopštenju se navodi da je predstavljajući kompaniju Tigar u Dizeldorfu, Vladimir Ilić, generalni direktor Tigra, poručio je da je od posebnog značaja za Tigar na ovom sajmu, uspostavljanje saradnje sa kompanijom  „Regency Canada“ sa izradom brenda STC -100- zaštitna rudarska čizma, uz uvođenje novog programa  „Century  firefighter“.

-Probne količine vatrogasnih zaštitnih čizama naručile su kompanije iz Turske, Egipta, Afrike, Singapura, uz veliko interesovanje i kompanija iz Indije, Kine i Pakistana.

Ono što posebno raduje je to da je Tigru obezbeđen povratak i na tržište Francuske. Sa firmom „EBM Distribution“ dogovorena je izrada dva nova modela zaštitne čizme opšte namene i nastavak saradnje u delu vatrogasnog programa „Century Safety“, a za Tigrov zaštitini program vlada i veliko interesovanje kompanija iz Austrije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske. Definisane su i moguće isporuke vatrogasniih i rudarskih čizama brenda Tigar u Ukrajinu, sa projekcijom od 100 000 pari na godišnjem nivou-rekao je Ilić.

Sajam u Dizeldorfu dokazao je da Tigar gumena čizma doživljava ekspanziju tražnje, što će biti i i potvrđeno novim ugovorima i isporukama za kompanije širom sveta, u narednom periodu,navodi se u saopstenju.

Generalni direktor Tigra poručio je sa ovog sajma da srpske kompanije  duguju veliku zahvalnost državi Srbiji, koja ulaže velike napore u promociji i plasmanu srpskih brendova širom sveta, čemu svedoče pozitivni pokazatelji i trendovi u srpskoj privredi.