Ogromno interesovanje za proizvodima pirotskog Tigra na Sajmu u Dizeldorfu 1Foto: arhiva Tigra

Na  specijalizovanom Sajmu lične zaštite i zdravlja na radu u Dizeldorfu, ogromnu pažnju izazvao je asortiman proizvoda pirotskog Tigra- vatrogasne, šumarske, antistatične obuće  i obuće opšte namene, saopšteno je iz ove Kompanije.

Sajam je najzanačajniji evropski događaj ovog tipa, na kome učestvuje 2500 izlagača iz 65 zemalja, sa 80 hiljada posetilaca iz 150 zemalja sveta.

U saopštenju se navodi da je predstavljajući kompaniju Tigar u Dizeldorfu, Vladimir Ilić, generalni direktor Tigra, poručio je da je od posebnog značaja za Tigar na ovom sajmu, uspostavljanje saradnje sa kompanijom  „Regency Canada“ sa izradom brenda STC -100- zaštitna rudarska čizma, uz uvođenje novog programa  „Century  firefighter“.

-Probne količine vatrogasnih zaštitnih čizama naručile su kompanije iz Turske, Egipta, Afrike, Singapura, uz veliko interesovanje i kompanija iz Indije, Kine i Pakistana.

Ono što posebno raduje je to da je Tigru obezbeđen povratak i na tržište Francuske. Sa firmom „EBM Distribution“ dogovorena je izrada dva nova modela zaštitne čizme opšte namene i nastavak saradnje u delu vatrogasnog programa „Century Safety“, a za Tigrov zaštitini program vlada i veliko interesovanje kompanija iz Austrije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske. Definisane su i moguće isporuke vatrogasniih i rudarskih čizama brenda Tigar u Ukrajinu, sa projekcijom od 100 000 pari na godišnjem nivou-rekao je Ilić.

Sajam u Dizeldorfu dokazao je da Tigar gumena čizma doživljava ekspanziju tražnje, što će biti i i potvrđeno novim ugovorima i isporukama za kompanije širom sveta, u narednom periodu,navodi se u saopstenju.

Generalni direktor Tigra poručio je sa ovog sajma da srpske kompanije  duguju veliku zahvalnost državi Srbiji, koja ulaže velike napore u promociji i plasmanu srpskih brendova širom sveta, čemu svedoče pozitivni pokazatelji i trendovi u srpskoj privredi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari