Okončana prva faza Deltinog projekta "Naše selo" 1

Pedesetak meštana sela Dubočane i Mala Jasikova, oba nedaleko od Zaječara, dobilo je juče sertifikate da su uspešno okončali učešće u prvoj fazi projekta „Naše selo“.

S ciljem da se postavi „mustra“ za uspešan i unosan ostanak i rad na selu, ovaj projekat sprovodi Delta holding sa partnerima, najpre Erste bankom i Gradom Zaječarom, kao i Telekomom i PKS.

U ovoj fazi poljoprivrednici dvaju sela unapređivali su znanja iz agrarnih oblasti koje ih zanimaju i, posebno, kako mogu da konkurišu za sredstva iz domaćih i stranih izvora.

Druga faza je juče svečano promovisana u Domu kulture u Dubočanima uz motivacione pozdrave predsednika Delte Miroslava Miškovića i predsednika IO Erste banke Slavka Carića „diplomcima prve faze“ i meštanima. Ona je mnogo konkretnija.

Delta i Erste banka su za svako domaćinstvo pripremile konkretne planove kako da radi i edukaciju o merama za unapređenje proizvodnje i povećanje prinosa. Tu je i fond od 200.000 evra kojim će se taj rad podupirati, a kamate na dodeljene kredite neće plaćati korisnici, već ih time „časti“ Delta agrar.

Ovaj projekat ima i dalje faze o kojima će kasnije brinuti Delta fondacija, a tiču se poboljšanja svih vidova društvenog života na selu. Počinje se od renoviranja osnovnih škola već do početka naredne školske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari