Opština Paraćin predala novi objekat švedskom Rimasteru 1Paraćin Foto: Wikipedia / Sonjabgd

Opština Paraćin predala je danas švedskoj kompaniji „Rimaster“ na korišćenje novoizgrađeni proizvodni objekat površine 3.000 metara kvadratnih, a vrednost tog objekta je oko 250 miliona dinara.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović simbolično je direktoru fabrike „Rimaster“ Milanu Pavlici predao ključeve novog objekta čiju je izgradnju u Industrijskoj zoni „Zmič“ opština finansirala preko kredita koji je dobila uz saglasnost države.

„Opština je finansirala objekat, a kompanija je koristila državnu pomoć za zapošljavanje radnika. To je primer lokalne i državne saradnje kako bismo stranog investitora uverili da treba da radi u Srbiji i Paraćinu“, rekao je Paunović.

Švedska kompanija „Rimaster“ već radi u zakupljenoj hali i trenutno zapošljava oko 100 radnika, a kako je ranije najavljivano, plan kompanije je da u nekoliko faza u Paraćinu zaposli do 1.000 radnika.

„Rimaster“ se bavi proizvodnjom električnih sistema i kablovskih setova za specijalna vozila i teške građevinske mašine, a ima pogone u Švedskoj, Francuskoj, Poljskoj i Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari