Osnovan fond za razvoj poljoprivrede u Čajetini 1Foto: Opština Čajetina

Predstavnici „Zlatiborskog eko-agrara“ i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ su, u Čajetini, potpisali ugovor o saradnji, u okviru projekta „Fond za podsticaj razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u opštini Čajetina“.

Ugovor se realizuje u partnerstvu te opštine i uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima, na konkursima, odobravaće se podsticajna sredstva za nabavku opreme.

„Poljoprivreda je najvažnija privredna grana Srbije i njeni poljoprivrednici bi trebalo da budu njeni najvažniji pojedinci, kao što je to u mnogim ekonomski razvijenim državama. Do sada smo uspeli da, uz pomoć našeg preduzeća „Zlatiborski eko-agrar“, učinimo pomake i nadamo se da ćemo, uz pomoć prijatelja iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“ udružiti znanje, novac i mogućnosti, kako bismo poljoprivredu stavili na mesto koje joj pripada u Srbiji. Nadam se da ćemo uspeti u tome, jer program i sve odluke opštine Čajetina idu u tom pravcu“, kazao je Milan Stamatović, predsednik te opštine.

Ana Košel, direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“, istakla je da je ta  Fondacija, za deset godina, uz pomoć donatora, podržala više od 1.000 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji i zahvalila se na saradnji partnerima u tom projektu.

Vladimir Bojović, direktor „Zlatiborskog eko-agrara“, kazao je da je uveren u to da će novi model ulaganja u razvoj poljoprivrede biti uspešan i da će postati primer dobre prakse u regionu. On je podsetio na to da je preko tog preduzeća u zlatiborsku poljoprivredu, tokom četiri godine, uloženo 200 miliona dinara i istakao da će se ubuduće podsticati prerada u poljopriverdnoj proizvodnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari