Ove godine prihod oko 640 miliona dinara 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

U ponedeljak je održana završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati ovogodišnjeg poslovanja Novosadskog sajma.

U saopštenju se navodi da je poslovni prihod Sajma u 2019. godini veći za 12,5 miliona nego 2018, prvenstveno kroz sajamsku delatnost, kongresne aktivnosti i druge delatnosti, kao i da je prihodovano oko 637.820.000 dinara, što predstavlja uvećanje od 30 odsto tokom pet godina.

Pored uvećanja prihoda, Sajam je ostvario poslovni rezultat u iznosu oko 20 miliona dinara. Investiranje u 2019. godini iznosi 31 milion dinara, iz sopstvenih sredstava u cilju unapređenja poslovnih kapaciteta. Grad Novi Sad je, kao domaćin, od sajamskih aktivnosti ove godine prihodovao blizu šest milijardi dinara.

Kao uspešan u 2019. godini, navodi se Međunarodni poljoprivredni sajam na kojem je održano 16 kolektivnih izložbi, među kojima je i izložba genetskih potencijala, kao i Međunarodni dan voćara, a zabeležen je i rast broja novih izlagača iz inostranstva koji su prvi put nastupili na Poljoprivrednom sajmu.

Saradnja sa državnim, pokrajinskim i gradskim institucijama i strukturama nastavljena je realizacijom projekata koje je Sajam pripremio i ponudio kao mogućnost da se te institucije na sajmovima predstavljaju, razvijaju i povežu sa privredom. Ta saradnja se ogleda u Sajmu obrazovanja, Danima energetike, Poljoprivrednom sajmu, Sajmovima „Lorist“ i Sajmu „Nauka za privredu“. Najavljen je i 87. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti održan od 16. do 22. maja. Zemlja partner je Češka Republika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari