Ove godine tri nova konkursa za posao u Nemačkoj za medicinske sestre i tehničare 1Ilustracija Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije i projekat nemačke organizacije GIZ „Triple Win“ ove godine raspisuje tri konkursa za posao medicinskih sestara i tehničara, opšteg i pedijatrijskog smera u Nemačkoj, saopštio je danas GIZ.

Prijave za prvi konkurs traju do 17. januara, dok će odabir kandidata biti sredinom februara.

Drugi konkurs biće raspisan od 18. marta do 17. aprila, a treći od 5. avgusta do 25. septembra.

Prijave se podnose preko Nacionale službe za zapošljavanje, a glavni uslov za kandidate je završena četvorogodišnja medicinska škola.

U saopštenju se ističe da se zbog otežanog procesa nostrifikacije diploma prekvalifikanti ne primaju. Takođe, kandidati bi trebalo da imaju i minimum šest meseci iskustva, u poslednjih pet godina.

Poznavanje nemačkog jezika za ulazak u projekat nije neophodno. Projekat sarađuje sa više od 200 poslodavaca u Nemačkoj i svi oni su u obavezi da potpisivanjem ugovora garantuju zaključivanje radnog odnosa državljana Srbije pod istim uslovima kao i za građene koji već rade u toj zemlji.

Za posao u Nemačkoj prethodne godine prijavilo se 360 medicinskih sestara i tehničara iz Srbije, opšteg i pedijatrijskog smera, što je za oko 100 više nego 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari