PKS: Nova partnerstva privreda Srbije i UAE 1Foto: Pixabay/Geralt

Prisustvo na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) više od 20 kompanija iz Srbije u oblasti informacionih tehnologija, različitih sektora proizvodnje, trgovine i usluga, sve veći broj srpskih proizvoda u maloprodajnim objektima, intenzivnija saradnja i povezivanje poslovnih zajednica uprkos pandemiji Кovid -19, kao i stavljanje Srbije na listu preporučenih destinacija, obeležili su prvu godinu rada Кancelarije Privredne komore Srbije (PКS) u Dubaiju, saopštila je danas PKS.

Najavjeno je da će u saradnji sa Privrednom komorom Dubaija narednog meseca biti održan video Blokčejn samit Srbije i UAE na kojem će učestvovati veliki broj kompanija i eksperata dve zemlje i Indije.

„Cilj nam je da ovaj samit bude prvi korak u povezivanju budućih poslovnih partnera, kao i da unapredimo saradnju kompanija u inovativnim i brzorastućim tehnologijama i sektorima“, rekao je šef Кancelarije PКS u Dubaiju Marko Selaković.

Naveo je da je zahvaljujući sporazumu sa Savetom slobodnih zona Dubaija i Lukom Abu Dabi i sporazumima koje je krajem oktobra 2019. godine potpisao predsednik PКS Marko Čadež, kompanijama iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana omogućeno je brzo otvaranje firmi u slobodnim zonama, kao i niz drugih povlastica.

„Uspostavili smo kvalitetnu komunikaciju i partnersku saradnju sa više privrednih komora, asocijacija i trgovinskih predstavništava, radili na unapređenju prepoznatljivosti i imidža Srbije u Emiratima“, podsetio je Selaković.

U planu je, po njegovim rečima, dalje jačanje spoljnotrgovinske saradnje, još veće prisustvo robe i usluga iz Srbije na tržištu Emirata, unapređenje partnerstva i poslovnog povezivanja, ne samo u domenima poljoprivrede, trgovine i turizma, već i u oblastima inovacija i novih tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari