PKS uputila javni poziv na program podrške digitalnoj transformaciji 1Foto: N1

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Ministarstvom privrede, uputio je javni poziv kompanijama za učešće u novom „Programu podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2021“, saopštila je danas PKS.

Ova preduzeća će imati priliku da uz pomoć sertifikovanih konsultanata unaprede poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata.

Direktor Centra za digitalnu transformaciju Predrag Nikolić ocenio je da je „digitalna transformacija odlična prilika za mikro, mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brzi rast, konkurentsku prednost i osvajanje novih tržišta“.

Pravo učestvovanja imaju sve kompanije koje imaju između pet i 249 zaposlenih.

Uslovi su da je preduzeće registrovano u APR najkasnije do 1. januara 2020. godine, da je u većinskom privatnom vlasništvu, da nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije, da je firma izmirila sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa, kao i da nije imala zabranu obavljanja delatnosti u prošloj godini.

Učesnici u konsultantskom programu dobijaju besplatnu izradu ekspertske analize.

Ekspertsku analizu rade iskusni i sertifikovani konsultanti i ona je prikaz trenutnog stanja kompanije.

Učesnici u programu dobijaju i analizu domena u poslovanju koje bi trebalo unaprediti, i rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju.

Preko Centra za digitalnu transformaciju PKS preduzeća dobijaju bespovratnu subvenciju Ministarstva privrede, do 6.000 evra.

Pošto kompanija investira u svoju digitalnu transformaciju, bespovratnom subvencijim refundira joj se 50 odsto iznosa, a maksimalno 6.000 evra, u slučaju investicije ukupno vredne 12.000 evra.

Firmama je obezbeđena supervizija procesa primene rešenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta.

Javni poziv je raspisan u skladu sa Strategijom industrijske politike Srbije od 2021. do 2030. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari