Pokrenut postupak protiv Masterkarda 1Foto: Pixabay / AKuptsova

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je danas da je protiv društva Masterkard pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije na tržištu platnih kartica, po službenoj dužnosti.

U saopštenju Komisija je navela da je osnovano pretpostavila da Masterkard, kao oblik udruženih učesnika na tržištu Srbije, određuje minimalne međubankarske naknade u nepravičnom iznosu, koje su u proseku nekoliko puta veće od onih koje banke u sistemu Masterkarda primenjuju najranije počev od 2005. godine.

Time se, smatra Komisija, ograničava konkurencija među bankama u pogledu iznosa trgovačkih naknada koje nude trgovcima za uslugu prijema platnih kartica, a moguće je da utiče negativno i na konkurenciju na tržištu izdavalaca platnih kartica na teritoriji Srbije.

Komisija je pozvala sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom postupku da ih dostave na adresu Savska 25/IV, Beograd.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Pokrenut postupak protiv Masterkarda”

  1. Ne znam kolike su naknade za master kard trgovcima, znam da kada platim sa njom u regionu nešto, košta me manje nego da sam kupio eure pa ih trošio. Do dina ne postigne taj nivo neću je ni koristiti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.