Posle slučaja obolelog radnika, u kompaniji Jura radiće samo jedan pogon 1Foto: Fonet

Umesto oko 2.800 radnika, koliko radi u tri pogona južnokorejske fabrike Jura u Leskovcu, sutra će posle kratke pauze proizvodnja biti pokrenuta samo u jednom postrojenju sa oko 200 radnika.

Ta odluka doneta je nakon saznanja da je jedan radnik pozitivan na korona virus i posle apela javnosti i vlasti na kompaniju, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

„Nakon odgovora Vlade Srbije na dopise upućene iz kabineta gradonačelnika Leskovca i razgovora rukovodstva kompanije sa gradonačelnikom i komandantom Gradskog štaba za vanredne situacije Goranom Cvetanovićem, odlučeno je da ovaj investitor sutra ne pokrene svoju proizvodnju sa svih 2.800 radnika“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će oko 200 radnika nastaviti sa proizvodnjom u trećem pogonu, takozvanoj „čistoj sobi“, dok Jura 1 i Jura 2 proizvodnju obustavljaju do daljeg.

Prošle nedelje je svim zaposlenima u leskovačkoj Juri stiglo obaveštenje da se 6. aprila vrate na posao, zbog čega su radnici burno reagovali na društvenim mrežama, što su lokalni mediji i objavljivali.

Radnici su navodili da se u toj kompaniji ne poštuju preporuke Vlade Srbije, odnosno da se ne formira razmak od dva metra izmedju dva zaposlena.

Pošto je juče potvrđeno da je jedan radnik pozitivan na korona virus, a da je još osmoro njih potencijalno zaraženo, Štab za vanredne sutuacije grada Leskovca obavestio je Vladu Srbije o stanju u ovom preduzeću, a nadležni zavod za javno zdravlje izdao je preporuku da se pokrene samo minimum proizvodnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari