Pošta Srbije: Usluge redovne i bez zastoja 1

Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je da bez zastoja pruža usluge svim pravnim i fizičkim licima bez zastoja i da nije tačan podatak čelnika nereprezentativnog sindikata, Samostalnog sindikata poštanskih radnika, da u poštama Srbije vlada haos.

Zaposleni u javnom preduzeću Pošta Srbije počeli su štrajk u poštama u Beogradu i drugim mestima u Srbiji, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije Zoran Pavlović.

On je izjavio da štrajkuju šalterski radnici, kao i poštari. „Nemamo informacije o broju radnika koji štrajkuju, ali verovatno nije očekivano veliki jer ljudi strahuju za posao“, rekao je Pavlović.

Pošta Srbije je u saopštenju „podsetila javnost da je u petak, 17. novembra doneta odluka reprezentativnih sindikata, koji okupljaju gotovo 11.000 zaposlenih, da se odustaje od štrajka u Pošti Srbije“.

„Ovo poslovodstvo, na čelu sa v. d. direktora preduzeća Mirom Petrović, uz punu saradnju sa osnivačem Vladom RS na čijem je čelu gospođa Ana Brnabić i predstavnicima reprezentativnih sindikata – Sindikata PTT Srbije i Sindikata PTT ‘Nezavisnost’, iznalazi najbolje rešenje za poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja 15.000 zaposlenih“, saopšteno je iz Pošte Srbija.

Dodaje se da je „usled nezakonite blokade rada Regionalnog poštansko-logističkog centra ‘Beograd’, koji predstavlja žilu kucavicu JP Pošta Srbije, u organizaciji Samostalnog sindikata poštanskih radnika došlo do višednevnog prekida procesa rada u delatnosti od opšteg interesa, i na taj način je preduzeću naneta višemilionska šteta zbog kašnjenja pri uručenju pošiljaka“.

Šteta je, kako su naveli, prema trenutnim podacima oko 300 miliona dinara, ali će „posledice nezakonitih okupljanja biti dalekosežnije, a šteta znatno veća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari