Potpisan novi Kolektivni ugovor u HBIS Serbia 1Foto: Podunavlje.info

Kolektivni ugovor u smederevskoj Železari, sada HBIS Serbia, potpisali su reprezentativni sindikati (Samostalni I ASNS) sa poslodavcem, objavljeno je šturo na sajtu ASNS-a.

“Posle dugih pregovora u HBIS Serbia potpisan je novi Kolektivni ugovor sa rokom važenja od tri godine. Cena rada ostala je ista ali su ugovoreni dodatni bonusi za zaposlene i to do 20% mesečno na osnovnu zaradu”, rekao je Saša Čolić, glavni poverenik ASNS i jedan od potpisnika novog Kolektivnog ugovora za sajt ASNS-a.

Kako se navodi, Kolektivni ugovor je potpisan 28. oktobra 2019. godine, a pored ASNS, potpis je stavio i SSS, i ispred poslodavca generalni direktor Song Sihai. Pregovori su trajali 50 dana.

Inače, više detalja ovaj portal nije uspeo da sazna, jer im predsednik Samostalnog sindikata Siniša Prelić noje odgovarao na pozive, a Saša Čolić, poverenik ASNS-a, nije želeo za portal Podunavlje.info da daje izjave, zato što su detalje novog Kolektivnog ugovora tražili i od Ranke Savić, predsednice, pošto informaciju prethodno nisu dobili od Čolića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari