Potpisan sporazum o poslovnoj saradnji Pirota i tri okruga 1Foto: Z. Panić

Potpisan sporazum o poslovnoj saradnji Pirota sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga i Ugovornom okružnom komorom Pirot.

U Gradskoj upravi Pirotu danas je potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji između Grada Pirota, Regionalne privredne komore Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga i Ugovorne okružne privredne komore Pirot.

Sporazum su potpisali gradonačenik Pirota Vladan Vasić, predsednik Regionalne privredne komore Nišavskog, Topličkog i Pirotskog okruga Aleksandar Milićević i predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot Dragan Kostić.

– Ovo je dokaz da želimo da radimo sa institucijama kako bi se uspostavio što bolji privredni ambijent. Privredna klima u Pirotu je vrlo dobra. Na ovaj način stvaraju se uslovi za bolji dijalog sa privrednicima. Zajednički ćemo raditi na promociji privrednih i turističkih potencijala – rekao je Vasić.

Aleksandar Miliđević je rekao da je ovo prvi ovaklav sporazum koji je potpisan na području tri okruga koje pokriva Regionalna komora.

– To je pozitivna stvar kako bi saradnja bila sve bolja. Uvid u donošenje odluka imaće privrednici koji će biti segment u odlučivanju. Ekonomska situaicja u Nišu, Prokuplju i Pirotu je sve bolja- rekao je Milićević.

Dragan Kostić je dodao da je veoma važna privredna klima i odnosi sa institucijama.

-Znači nam ova podrška Regionalne privredne komore – rekao je Kostić.

Kako je naglašeno, cilj potpisivanja ovog sporazuma je stvaranje uslova za povoljnije poslovno okruženje na području Pirota, kroz iniciranje zajedničkih aktivnosti, razmenu iskustava i bolju koordinaciju rada potpisnica sporazuma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari