Potpisan ugovor o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predstavnici Vlade Srbije, Aerodroma „Nikola Tesla“ i francuske korporacije „Vansi“ potpisali su ugovor o koncesiji na 25 godina za beogradski aerodrom. Na ceremoniji učestvovala premijerka Ana Brnabić i ministri.

Ugovor su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, glavni izvršni direktor „Vansi koncesija“ i predsednik „Vansi erports“ Nikola Notbar, Masimo Bruco iz kompanije „Vansi erports Srbija“ i v.d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, prilikom potpisanja ugovora o koncesiji za beogradski aerodrom sa francuskom kompanijom Vansi Erports, da taj ugovor obezbeđuje 1,5 milijardi evra investicja u narednih 25 godina.

Ugovor će značiti povećanje broja putnika na 15 miliona godišnje i Srbiju učiniti saobraćajnim čvorištem u ovom delu Evrope, rekla je na Brnabić.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da je ugovor o koncesiji beogradskog aerodorma velika stvar za dalji razvoj naše zemlje.

-Cilj je da postanemo transportni koridor i čvorište za ovaj deo Evrope. Ovo veliki dan za Srbiju i Beograd, kao i za sam aerodrom.

Frederik Mondoloni ambasdor Francuske u Srbiji uveren je će ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ sa francuskom kompanijom „Vansi“ privući mnoge druge francuske kompanije u Srbiju.

Najbolju ponudu za koncesiju koja će biti realizovana kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera, dala je francuska kompanija.

U budžet Srbije uplata iznosi 501 milion evra, a neposredne investicije „Vansija“ biće oko 730 miliona evra. Godišnje od šest do 16 miliona evra ići će u budžet Srbije na osnovu takse.

„Vansi“ se obavezao da neće otpuštati radnike i da u naredne tri godine neće povećavati takse na aerodromu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari