Potpisana dva memoranduma o saradnji Srbije i Kazahstana 1Foto: FoNet/TV

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović potpisala je u Kazahstanu dva memoranduma o saradnji sa tom zemljom, koji će omogućiti unapređenje saradnje Srbije i Kazahstana u oblasti građevinarstva i vazdušnog saobraćaja.

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kazahstana Bakitdžana Sagintajeva, Mihajlović je potpisala Memorandum o saradnji i razmeni iskustava u oblasti građevinarstva i Memorandum o razumevanju u oblasti vazdušnog saobraćaja između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Republike Kazahstan.

Memorandum u oblasti vazdušnog saobraćaja je podsticaj boljem povezivanju dve zemlje, što je ujedno i uslov da trgovinsko-ekonomsku saradnju podignemo na viši nivo, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Prema njenim rečima, potpisani memorandum je važan jer daje mogućnost dogovaranja komercijalnih aranžmana podele koda između avio-prevoznika i stvara preduslove za uspostavljanje direktnih letova ako za to postoji interes avio-kompanija.

Mihajlović je istakla da je potpisivanje Memoranduma o saradnji u građevinarstvu važno zbog razmene iskustava u ovoj oblasti.

Kazahstan, kao i Srbija, ima program stambene izgradnje, a takođe je i važan koridor u okviru globalne kineske inicijative “Jedan pojas, jedan put”, koji je podsticaj razvoju infrastrukture.

Saradnja naših inženjera i učešće građevinskih firmi u velikim projektima važni su ne samo za srpsko građevinarstvo, već i za ukupne ekonomske odnose dve zemlje, navela je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari