Prodaja "Magnohroma" u Kraljevu 1Foto: www.wikipedia.org/ Creative Commons Ауторство 3.0 Србија

Očekujem da će kompanije koje su kupile „Magnohrom“ pokrenuti proizvodnju, ali je važno da bude prodata i najvažnija – Fabrika vatrostalnih materijala, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Terzić je dodao da sada od vlade i predsednika Srbije očekuje da završe razgovore sa potencijalnim investitorom, koji će, kako je rekao, u Kraljevu početi proizvodnju i zaposliti Kraljevčane.

„Pre ili kasnije, dva-tri meseca, ne znači ništa, bitno je da dobijemo dobrog strateškog partnera, a ne da, kao nekada, fabriku privatizuju indijski investitori, koji su isekli peći i ljude oterali sa posla“, naveo je Terzić.

Prodaja Fabrike elektrotermičkih proizvoda i Fabrike terom i smolom vezanih opeka kraljevačkog „Magnohroma“ je veoma dobra vest za građane Kraljeva, smatra on i podseća da je „Magnohrom“ nekada imao oko 6.000 zaposlenih, koji su zbog neuspelih privatizacija ostali bez posla.

Zvonko Tufegdžić, direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, smatra da u privrednom smislu, grad Kraljevo i čitav region, treba da budu zadovoljni što su prodate dve proizvodne celine „Magnohroma“.

On se nada da će na narednoj licitaciji biti prodata i Fabrika vatrostalnih materijala.

„Na narednoj licitaciji će cena biti niža, ali će njima ostati više novca za ulaganje, a za pokretanje proizvodnje nije od značaja da li će oni fabriku kupiti za milion ili dva miliona evra, nama je bitno da to bude ozbiljna firma koja želi da pokrene proizvodnju“, smatra Tufegdžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari