Prodat hotelski kompleks "Mileševa" 1Foto: Stanislav Milojković

Kako je potvrdio stečajni upravnik Milorad Simović Odbor poverilaca odlučio je da Hotel „Mileševa“ i prateći objekti budu prodati za simboličnu sumu od 18,5 miliona dinara.

To je, naime, bila i najpovoljnija ponuda na drugoj javnoj prodaji. Za ovaj, nekada najveći turistički kapacitet u okruženju, firma iz Beograda, „Mali kućni aparati“ ponudila je svega 18,5 miliona dinara, što je za 88 miliona manje od procenjene vrednosti koja je iznosila 106,5 miliona dinara.

Druga dva kandidata zainteresovana za kupovinu „Putnika“ ponudila su znatno manje: Zig Gradnja iz Beograda, 15 miliona a Građevinsko preduzeće Stabil – Pro DOO Užice, 12 miliona 100 hiljada dinara. Uz zgrade dvospratnog hotela, ukupne površine 4.770, 66 m2, bazena i sportskih terena koji se uz njega nalaze i pokretne imovine koja ide u „paketu“ prodata je i kuhinjska oprema, nameštaj, sitni inventar, otpadno gvožđe i drvo i dva motorna vozila ali ne i plac od dva hektara koji će ostati državna svojina.

A 1979. godine kada je hotel otvoren bio je naširoko hvaljen. Novine su tada pisale:“Novo reprezentativno zdanje prijepoljskog ugostiteljstva, vešto arhitektonski uobličeno i ukomponovano u ambijent između Lima i glavnih saobraćajnica.

Hotel je građen četiri godine i sada je spreman da primi goste željne žubora Lima i lepog ambijenta. To je realizacija projekta arhitekte Miloša Bojovića, Prijepoljca koji živi u Beogradu, a radove je izvodilo GP „Rad“. Koštalo je to radnu organizaciju „Ineks Mileševa“ oko 50 miliona dinara i za kolektiv čiji je godišnji prihod oko 30 miliona to je svakako velika investicija ali se zna da bez poslovnog rizika nema ni poslovnog uspeha.

Hotel „Mileševa“ je svrstan u visoku B kategoriju. Raspolaže sa prostorom od oko 4000 kvadratnih metara, dok terase, koje su posebno obeležje hotela, zahvataju površinu od 1200 kvadrata. Hotel ima 104 ležaja raspoređena u dvokrevetnim sobama. Ovo je i prvi hotel u opštini koji ima i četiri apartmana. Gostima će stajati na raspolaganju i snek bar, kafana, restoran i salon. Mozaik u kafani uradio je Tanasije Ruzmarin, akademski slikar iz Kragujevca, a zidove krasi sedam izvanrednih tapiserija akademske slikarke iz Beograda Vesne Milunović. Do ovog hotela u Prijepolju je bilo svega 90 ležaja u ugostiteljskim objektima“…

Neposredno posle otvaranja Doma revolucije u direktnom prenosu državne televizije 11. avgusta 1979. godine, svečano je otvoren i reprezentativni hotel kraj magistralnog puta koji je vodio na more. Bio je tu i politički establišment SR Srbije. Ovako je tada rečeno:“Otvaranje novog, savremenog, reprezentativnog hotela koji nosi naziv drevne Mileševe, znači i prekretnicu u razvoju ugostiteljsko-turističke privrede, smeliji korak u budućnost koja otvara široke perspektive za potpunije iskazivanje u ovoj delikatnoj oblasti privređivanja“. U čast otvaranja novog, reprezentativnog hotela visoke kategorije, emisija Radio Beograda „Turističko kolo“ snimljena je baš u tom ambijentu, a pevali su Dragan Antić, Bisera Veletanlić, Usnija Redžepova, Mirko Rondović, ansambl „Narakord“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari