Program EU Pro: Pomoć mlekarima 1Foto: Oprema za mlekare / M.V.

 U okviru projekta „Najbolje iz BP“ koji realizuje Regionalna razvojna agencija (RRA) „Braničevo-Podunavlje“, a finansira 
Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, šest preduzeća i preduzetnika u sektoru prerade mleka i proizvodnje sireva dobila su podršku od skoro 800.000 dinara za nabavku nove opreme.

Ova mala i srednja preduzeća iz Braničeva i Podunavlja, odabrana putem javnog poziva, dobila su opremu neophodnu
za usaglašavanje sa HACCP standardom i propisima u oblasti bezbednosti hrane.

Vrednost podrške date pojedinačnim preduzećima se kreće u rasponu od 120.000 do 165.000 dinara po korisniku.

Na području Braničevskog okruga, za „Mil fej“ iz Velikog Gradišta nabavljena je profesionalna mašina za pranje, dok je mlekara „Braća Radenković“ iz Petrovca na Mlavi dobila set filtera i laboratorijske opreme za kontrolu kvaliteta mleka i bojler sa pripadajućom opremom za solarni sistem grejanja.

Navedena oprema će direktno unaprediti proces proizvodnje, kvaliteta i plasmana proizvoda, odnosno doprineće
podizanju nivoa konkuretnosti preduzeća na tržištu. Kroz prethodne aktivnosti realizovane u okviru projekta, korisnici su imali priliku da unaprede svoje kapacitete i pristup tržištu kroz učešće u obukama, mentoring posete različitih stručnjaka, studijsku posetu Sloveniji i poslovno povezivanje sa potencijalnim partnerima unutar regiona, dok će do kraja oktobra ove godine, odnosno završetka projekta, fokus aktivnosti biti na unapređenju njihovog digitalnog predstavljanja i marketinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari