Radnici "Zastava kamioni" najavili protest u Beogradu 1Foto: www.zastava-kamioni.co.rs

Bivši radnici fabrike „Zastava kamioni“ koji danima protestuju ispred Skupštine grada Kragujevca, najavili su danas da će, najverovatnije već sledeće sedmice, svoje nezadovoljstvo zbog neisplaćenih zarada iskazati u Beogradu ispred Ministarstva privrede.

Član Organizacionog odbora nezadovoljnih radnika Milojko Popović rekao je FoNetu da im država za neisplaćene zarade duguje od 150.000 do milion dinara i da zbog toga nameravaju da protest nastave „na pravoj adresi“ u Beogradu.

Sledećeg ponedeljka napravićemo spisak radnika koji će ići na protest u Beogradu, a tada ćemo najverovatnije i odlučiti kada ćemo ići. Za sada imamo obezbeđena dva autobusa, a ako interesovanje bude veće angažovaćemo još vozila, rekao je Popović.

Na današnjem protestu oni su zahtevali razgovar sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem od koga očekuju da im organizuje sastanak sa nadležnima u Vladi Srbije na kojem bi se razgovaralo o rešavanju problema neisplaćenih zarada i ostalih potraživanja.

Nezadovoljni radnici su 2013. godine, uz socijalni program napustili radna mesta, ali već pet godina skoro niko od njih nije naplatio stara potraživanja za neisplaćene zarade za koja imaju i pravnosnažne sudske presude.

Prema Popovićevim rečima, oko 300 bivših radnika fabrike „Zastava kamioni“ potražuje oko 80 miliona dinara.

Predstavnici oštećenih radnika su se u više navrata obraćali nadležnim ministarstvima sa zahtevom da Vlada Srbije ispuni sve finansijske obaveze predviđene Protokolom iz 2008. godine potpisanim između Vlade, Grupe Zastava vozila i Sindikatom, uoči dolaska „Fiata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari