Radnici Zastava oružje i danas u štrajku 1Foto: Zastava oružje

Radnici fabrike Zastava oružje i danas su održali jednočasovni štrajk u kome je učešće uzelo oko 2.000 prisutnih radnika fabrike. I pored toga što štrajk ulazi u fazu eskalacije, još uvek nema naznaka da bi moglo doći do otpočinjanja konkretnih pregovora koji bi doprineli dogovoru i izlasku iz postojeće situacije, saopštila je Sindikalna organizacija Zastava oružje.

Kako navode, Štrajakački odbor je rukovodstvu fabrike, zbog težine stanja u preduzeću, postavio dodatne zahteve koji treba da budu ispunjeni do utorka, 22.05.2018.godine, do 24 časa, a da će u slučaju održavanja sadašnjeg stanja u sredu biti održan celodnevni štrajk svih zaposlenih u fabrici.

„Ocena Štrajkačkog odbora i svih zaposlenih je da sadašnje rukovodne i upravljačke strukture u fabrici nisu u stanju da doprinesu razrešenju krize koja se sve više usložnjava u fabrici Zastava oružje. Radnici fabrike još jednom osuđuju nameru rukovodstva da optuži Štrajkački odbor za izazivanje sukoba i nasilničko ponašanje, kao i saopštenje predsednika Nadzornog odbora da je napadnut od strane predsednika Sindikata Dragana Ilića zbog čega je navodno pretrpeo povredu kičme pa je pomoć potražio na VMA, iako je i sam više puta pre ovog događaja pred radnicima fabrike i drugim članovima Nadzornog odbora izajvljivao da ima zdravstvene probleme izazvane bolovima u kičmi zbog čega je više puta već bio na medicinskom tretmanu na VMA“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari