Sa aerodroma u Nišu ove godine više od 400.000 putnika 1Foto: BETAPHOTO/ SASA DJORDJEVIC

Sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu danas je svečano ispraćen ovogodišnji 400.000. putnik, dok je prošle godine na tom aerodromu bilo nešto više od 350.000 putnika.

Nišlijka Biljana Stanojević koja je otputovala za Bolonju avionom „Er Srbije“ je kao 400.000. putnik nagrađena s dve besplatne karte za neku od 11 linija „Er Srbije“ iz Niša.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je prisustvovao ispraćaju 400.000. putnika, rekao je da je od 2014. godine kada su počeli letovi, sa niškog aerodroma letelo više od 1,2 miliona putnika.

„To što u ovoj godini obaramo rekord po broju putnika, potvrda je ispravne politike razvoja aerodroma koju grad vodi zajedno sa državom“, izjavio je Bulatović.

On je dodao da avio-linije doprinose povećanju broja turista u Nišu i omogućavaju dolazak novih investitora.

Direktor JP „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković je podsetio da je niški aerodrom pre nešto više od 33 godine građen za 100.000 putnika i da „niko nije ni sanjao“ da će u jednoj godini opsluživati četiri puta više putnika.

Zdravković je najavio izgradnju nove zgrade terminala od 5.000 kvadratnih metara jer „sitacija nije idealna, potrebno nam je proširenje“ za šta očekuje da dokumentacija bude gotova u prvom kvartalu iduće godine i da potom počnu radovi.

Nova zgrada biće za odlaske, a postojeća će biti preuređena za dolaske, kazao je Zdravković.

Portparol „Er Srbije“ Nikola Vukomanović je rekao da je popunjenost aviona na subvencioniranim linijama iz Niša iznad 70 odsto.

„Imajući u vidu da je ovo tek početak tih letova, imamo razloga da budemo zadovoljni. Verujemo da će nam godina pred nama doneti još bolje rezultate“, rekao je Vukomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari