Sačekati sa akcijama oduzimanja vozila do odluke suda 1Foto: Ivana Nikoletić

Predsednik Udruženja građana „CarGo“ Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić sastali su se danas u Beogradu sa načelnikom Komunalne policije Ivanom Divcem, na kome je istaknuto da se od komunalne policije očekuje da prestanu sa pružanjem asistencije saobraćajnoj inspekciji dok se sud ne izjasni o procesima koji su u toku u vezi sa oduzetim vozilima.

„Mi samo zahtevamo da se prvo poštuje pretpostavka nevinosti. Poštujemo zakone, te zato čekamo i sudove da reše sporove već oduzetih vozila, gde će se videti da ne postoji pravni osnov oduzimanja vozila članovima našeg udruženja koji pomažu drugim članovima“, rekao je Vučić i dodao da se Divac odazvao današnjem pozivu za sastanak na kome je objasnio po čijem su nalogu delovali, zbog čega danas nije održana najavljena blokada ispred zgrade Komunalne policije.

Međutim, Vučić napominje da „CarGo neće odustati od masovnih protesta, ako gradski organi ne odustanu od nelegalnog progona“. On je najavio i da će u ponedeljak objaviti snimak na kome se jasno vidi kako je pripadnik Interventne policije udario člana udruženja „CarGo“ nakon nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila i objasnio da će taj materijal biti kao dokaz prosleđen tužilaštvu, a onda i medijima i društvenim mrežama.

„Nažalost, pre dva dana je u Batajnici ograničeno pravo na rad pokušajem Komunalne policije da nam opet nezakonito oduzmu vozilo, ali je zgaženo i ljudsko pravo kada je pripadnik Interventne jedinice udario kolima našeg člana Udruženja, Momira Nikčevića, za šta imamo i dokaz – snimak na kojem se sve jasno vidi i preko kojeg se može lako identifikovati koji policajac je u pitanju“ rekao je Vučić i dodao da su članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari