Salon ženskih vina u petak 18. septembra 1

Salon ženskih vina biće organoizovan u petak 18. septembra 2020. u event centru Promenada (Beton hala, Beograd) u 22 časa.

Prema rečima dama iz Nedelje ženskih vina, izvesno je broj žena u vinskom biznisu nije mali, ali realnost je takva da mnoge od njih u javnosti često ostaju nedovoljno vidljive, a njihov doprinos neprepoznat.

– Razlozi za to nekada počivaju na prirodi posla, a nekada na drugim faktorima. Upravo zbog toga, odlučile smo da žene u vinskom biznisu učinimo vidljivijim i to tako što ćemo 18. septembra organizovati Salon ženskih vina te javnosti prezentovati maker  neke od njih, navode organizatorke.

Kako ističu, deleći viziju o organizaciji događaja koji bi akcenat stavio na žene u svetu vina, ujedinile su se i osnovale udruženje Nedelja ženskih vina kao pravno lice koje će biti nosilac celog posla:

– dr Tatjana Mrkić, somelije

– mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i Vino

– Jasmina Stefanović, autorka emisije Lady of Wine

– Dragana Todorović, menadžer, koautor emisije Lady of Wine

Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji (a i u svetu), žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je Salon ženskih vina posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara Bogova u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa: od stvaranja novih sorti vinove loze, sadnog materijala, nege u vinogradu, preko proizvodnje, marketinga, plasmana, vinskog turizma… sve ono što jedna boca vina prođe u procesu od ideje do stola konzumenta. Želja nam je da pažnju usmerimo na svaku od njih i pokažemo koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa.

Isto tako, nije zanemarljiva ni činjenica da žene postaju sve značajnija ciljna grupa kada je finalna potrošnja u pitanju. Istraživanja ukazuju na to da je sve više marketing kampanja usmereno upravo ka ženama, dok neke vinarije posebno vode računa o tzv. ženskom ukusu kada određuju stil svojih vina. Ovaj zanimljiv trend polako postaje sve značajniji i na srpskom tržištu što ćete i sami otkriti na Salonu ženskih vina, u petak 18. septembra 2020.

Iz organizacije napominju da će Salon za posetioce biti otvoren od 16 do 22 časa, dok će profesionalnim posetiocima i novinarima biti omogućena mirnija degustacija u terminu od 14 do 16 časova. Cena ulaznice je 500 din, dok će se čaše uzimati uz depozit od 200 din. Kada posetilac vrati čašu, vraća se i depozit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari