Samostalni sindikat Zastava oružja odbija pregovore sa rukovodstvom 1Foto: N1

Nadzorni i izvršni odbor Zastava oružja saopštio je da Samostalni sindikat u tom preduzeću odbija da pregovara sa rukovodstvom, a u vezi sa zahtevima koje su naveli u odluci o stupanju u štrajk upozorenja, 14. maja.

Kako se navodi u saopštenju opstrukcija i nepoštovanje pokušaja rešavanja problema očigledno pokazuje da predstavnici Samostalnog sindikata samoinicijativno deluju, bazirani na političkim ambicijama pojedinaca, a ne i u interesu zaposlenih… Uključivanjem poslanika opozicije u Narodnoj skupštini, sindikat jasno pokazuje, da ovo nije protest radnika već politička borba u kojoj radnici Fabrike nemaju razloga da učestvuju.

Rukovodstvo je saopštilo da ponašanje sindikata ima ozbiljne posledice po poslovanje preduzeća i izaziva zabrinutost kod kupaca.

Sve ovo može ugroziti ugovorne obaveze Fabrike što direktno utiče na sposobnost Preduzeća da izvrši isplate dohodaka zaposlenima na sadašnjem nivou kao i obezbeđenje obrtnih sredstava za proizvodnju. Zbog ovakvih aktivnosti gubitnici su samo i jedino zaposleni čija će egzistencija daljim nastavkom ovakvog delovanja sindikata već sada izvesno biti ugrožena, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari