Slobodan Milosavljević i Andžej Arendarski, predsednici privrednih komora Srbije i Poljske, potpisali su juče Sporazum o saradnji, kojim bi trebalo da budu unapređeni ekonomski odnosi dve zemlje. „Ukupna trgovinska razmena Srbije i Poljske ostvarena prošle godine premašila je 298 miliona dolara, što je osam puta više u odnosu na 2000.

Slobodan Milosavljević i Andžej Arendarski, predsednici privrednih komora Srbije i Poljske, potpisali su juče Sporazum o saradnji, kojim bi trebalo da budu unapređeni ekonomski odnosi dve zemlje. „Ukupna trgovinska razmena Srbije i Poljske ostvarena prošle godine premašila je 298 miliona dolara, što je osam puta više u odnosu na 2000. godinu. Uprkos tome, nismo zadovoljni obimom izvoza robe iz Srbije u Poljsku kao ni spoljnotrgovniskim deficitom koji premašuje 146 miliona dolara. Takođe, Srbiji su potrebne direktne strane investicije i veće učešće u procesu privatizacije investitora iz Poljske“, izjavio je Milosavljević i pohvalio firme iz Poljske koje već posluju u Srbiji, kao što su Bakoma koja je investirala u smederevsku mlekaru i Organika koja je kupila deo Prve iskre iz Bariča.
Prema rečima Andžeja Arendarskog, predsednika Privredne komore Poljske do 2013. godine u Poljsku će biti investirano oko 90 milijardi evra, namenjenih razvoju infrastrukture, poljoprivrede i ljudskih kapaciteta i dodao da je taj podatak interesantan za srpske privrednike, jer će Poljska sigurno tražiti partnere iz drugih zemalja. On je istakao da su poljski privrednici zainteresovani za saradnju sa srpskim firmama i to pre svega iz oblasti građevinarstva, rudarstva i trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari